Vaccination - Thuja (D30)

Fick idag tipset om att jag vid vaccinering av Ella skulle ge henne en kur med ett homeopatmedel/medicin som heter Thuja (D30).
Thuja ska tydligen bl.a. hjälpa/lindra ev. biverkningar av vaccin.

Nedan kopierat från en tidskrift vid namn "Tidskrift för homeopati" nr. 2 2010 i spalten "Djurhörnan".

”Många husdjur blir sjuka av vacciner som ingalunda är harmlösa. Vacciner stör djurens immunförsvar och kan ge upphov till åkommor såsom;

Allergi, hudsjukdomar, ledproblem, epilepsi, matsmältingsproblem, letargi, kronisk fradga, öroninflammation, hypotyreoidism, immunrelaterade sjukdomar, beteendestörningar, kollaps och chock.

Ofta sätter sig vaccinationsskador i redan försvagade organ. De vacciner som visat ge flest skador är rabies- och parvovacciner.

Leverinflammation är en vanlig reaktion på rabiesvacciner.

Ett exempel, så mycket som nästan hälften av alla islandshästar utvecklar eksem efter vaccinering.

Vaccinationer kan även ge upphov till blockering, så att djuret inte längre svara på sitt homeopatiska konstitutionsmedel.

Djur kan reagera enligt följande schema efter en vaccinering;

1-2 dagare efter vacc;  feber, smärta och diarré

7 dagar efter vacc; övre luftvägsinfektion

16 dagar efter vacc; magbesvär, aptitlöshet

24 dagar efter vacc; allvarligare luftvägsinfektion, lunginflammation

30 dagar efter vacc; hjärtproblem, död

Homeopatiska medel som kan användas inför och efter vaccinering är Thuja, Arsenicum och Silicea. Thuja kan bota eller lindra varje vaccinationsskada, då det kan noteras att djuret aldrig varit fullt frisk efter en vaccinering. För att undvika skador efter ett vaccinationstillfälle kan Thuja D6 eller D30 sättas in i 3-10 dagar. Silicia CM, 2 gram fördelat på två doser, är lämpligt att ge dagen före en vaccinering.”




Läskiga saker, eller hur!?!

Tilläggas skall, att jag tyckte att Ella blev sämre förra året jämfört mot vad hon varit innan.
Vi hade ju en riktigt jobbig sommar/höst när det gäller hennes luftvägar/näshålor.
Hon är ju trubbnosig och trång, men hon hade absolut inte varit dålig på det sättet och haft så omfattande besvär innan...

Jag trodde att det kunde vara någon form av pollenallergi (pga. säsongen/årstiden) eller att de hade börjat riva husfasader i området för sanering av asbest.
De började riva i mars/april nå´n gång... Är inte säker exakt när...
Men jag vet att det var vår/försommar ungefär när jag tyckte hon snorade, nös, fnös och sen hade hon det ju jättejobbigt heeeelaa sommaren och det har ju hållt i sig mer eller mindre hela tiden sedan dess.

Ella vaccinerades 27 april 2011...
Kan det möjligen finnas ett samband...?


Kommentarer
Postat av: Tina

en sak botar, tio handikappar... vilka hemska sidoeffekter... Rabisvacciner ger flest skador och Sverige har varit rabiesfritt sedan 1886! Frågan är behöver vi verkligen rabisvaccin i dagsläge?

2012-04-26 @ 00:09:19
URL: http://cutiepiepolly.blogspot.se/
Postat av: Jasmine

Hej Tina!

Nej, jag tror inte att vi behöver något rabiesvaccin i själva Sverige.

Men tyvärr har det väl blivit en sidoeffekt av att vi idag tar med våra hundar när vi reser, samt avlar och ställer ut utomlands...

Nu är det väl lite bättre sedan reglerna ändrades. Nu är det ju inte lika många sprutor som innan, samt inte heller en massa avmaskningar.

Saken är ju dessutom den att när vi köpte Ella hade hon redan fått 3 (av 4) rabiessprutor då de först planerat att para henne i Danmark...

/J

2012-04-26 @ 08:36:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0