Presentation

En liten presentation av mig och Ella kanske vore på sin plats?

Jag heter Jasmine, är född 1974, sambo och bor i Helsingborg.
Hela mitt liv har intresset för djur funnits, mest hundar, katter och hästar. Det har alltid funnits djur vid min sida ända sedan barnsben. I vuxen ålder så har jag haft 2 katter och nu så har jag Ella.
Jag har jobbat mycket med handel och kundservice och de senaste åren har jag jobbat en del som handledarassistent på ett Hunddagis.
Jag har alltid gillat att skriva och pyssla... =) Dock har det kommit mycket emellan de sista åren, sedan jag blev sambo. Ska försöka få utlopp för lite skrivande här iaf...
Mina vänner har alltid varit viktiga för mig, tyvärr förlorade jag de flesta när jag flyttade och blev sambo. Men jag har funnit andra bekantskaper sedan dess och livet går ju vidare.
En av mina vänner heter Thereze och hon har en liten Dvärgpinchertik (Pincher...Praszky??? ingen vet...), Tindra, som är polare med Ella. Dessa kommer du säkert stöta på här på min blogg.

Ella är en Tibetansk spaniel, tik, som fyller 6 år i december.
Vi köpte Ella i maj 2009 som en omplaceringshund då hon var ca. 3,5 år gammal.
Hon hade absolut inte haft det dåligt, utan såldes pga. tidsbrist.
Att det blev just en Tibbe berodde nog mest på att jag och min sambo passat en Tibbe-hane en hel del under ca. 3 år. Vi skulle kunna tänka oss en hund av större modell också, typ Grand Danois, men efter övervägande (och slumpen) blev det en Tibbe.
Ella är en väldigt snäll hund... Tyvärr är hon lite osäker med hundar hon inte är trygg med, såsom okända hundar. I början hade vi stora bekymmer med andra hundar på promenaderna och jag provade ALLT...! Kom, efter lång tid, på att det enda sättet för Ella som fungerar är positiv förstärkning.
Hon är idag mycket bättre, dock inte perfekt.
Hon har egentligen inget större intresse i andra hundar, inte att leka med dem heller (har varit så sedan valp enligt tidigare ägaren). När hennes kompisar kommer och hälsar på eller hon möter dem ute så blir hon jätteglad... i 30 sekunder... =) Därefter så är det som ingenting.
Nåja, hon är som hon är och jag älskar henne oavsett.
När vi köpte henne så valde vi att kastrera henne. Hon hade fått en kull valpar tidigare, men fick förlossningskomplikationer och fick göra akut kejsarsnitt. Då vi inte är intresserade av avel, så valde vi därför detta.
I vintras opererades hon för Patella Luxation i ena bakbenet. Ganska vanlig (tyvärr!!!) åkomma bland småhundar, men inte speciellt bland just tibbar... Det var inget kul (inte billigt heller!), men det måste ju göras.

Sådär... Det var en liten presentation... Mer kommer säkert att framgå i bloggen framöver.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0